Az ország legjobb tetőfedői Alcsúton dolgoztak

Harmadik éve vesz részt az ÉMSZ a Várépítő pályázaton a tetőfedési anyagokra pályázó intézmények számára kínált kétkezi munkára tett ajánlásával. Idén készült el a harmadik tető az ÉMSZ tagjai, az ország legjobb tetőfedőinek köszönhetően.

A Szövetség munkatársai szabadidejük, munkájuk felajánlásával segítik a pályázaton nyertes intézmények közül kiválasztott egy létesítményt, ahol az elnyert támogatás – tetőcserép, bádogos elemek és szerkezetek – elhelyezésével, és így a munka befejezésével vesznek részt.

Idén nyáron a 2015. évi egyik nyertes, az Alcsútdobozi József Nádor Általános Iskola tetőfedési munkáit végezték el a szövetség tagjai.

A kivitelezési munkák lassan indultak, hiszen az önkormányzati források szűkössége miatt széles körű összefogásra volt szükség a még hiányzó források megteremtéséhez. A műemléki környezet nem kis nehézséget okozott a felújítási munkákat vállaló kivitelezőnek sem, mivel a fedélszék megbontásakor számos olyan tényre derült fény, amelyet a részletes feltárás hiánya miatt nem lehetett előre látni.

A BRAMAC által felajánlott tetőcserép mellett számos kiegészítő elemre volt szükség, hogy műszakilag magas színvonalú, minőségi munka készüljön. A cserepezési munkákat megelőzte a többszöri konzultáció, munkatársaink – első sorban Tuli Szilárd, a szövetségben több éve vezetőségi szerepet is aktívan betöltő balatonboglári tetőfedő és ácsmester – több alkalommal személyesen is egyeztetett a kivitelezőkkel, míg kialakult a tetőfedés elkészítésére a végleges terv.

Szilárd és mellette a BRAMAC rendszermesterek, Kovács Sándor és Matejkó József szervezték meg, hogy a fedélszék elkészültét követően összeálljon az a brigád, akik a tényleges befejező munkákat elvégzik, befejezik a tetőfedést.

Az előzetes egyeztetéseket követően 2016. augusztus két első hétvégéjén került sor a tetőfedési munkákra. Szerencsére az időjárás különösen kedvező volt, így a csapadék elleni védelemmel nem kellett foglalkozni.

A Szövetség felhívására összeállt brigádok – a két hétvégére elosztva szervezték meg a munkát. A brigádokban munkás szerepet vállalt az ÉMSZ elnöke, elnökhelyettese és több vezetőségi tagja is. Az ország több régiójából érkeztek a legjobb tetőfedő mesterek: a hívó szóra a Nyírségből, az Alföldről, a Somogyból is eljöttek a mesterek, akik között ott volt Kovács Sándor is, a 2015-ös Nemzetközi Tetőfedő Világbajnokság első helyezettje.
Tóth Erika, Alcsútdoboz polgármester nem kis elégedettséggel hangjában azzal nyitotta meg a 2016-2017. tanévet az új fedél alá került iskola udvarán, hogy az ország legjobb tetőfedő mesterei keze munkáját dicséri a most átadott iskolaépület felújítása. Az évnyitó ünnepségen az is elhangzott, hogy az állami támogatások mellett igen komoly segítséget kapott a Várépítő pályázattól és tetőfedő anyagot biztosító BRAMAC-tól, ahonnan a megpályázott cserepek mellett az iskola igen kedvező feltételekkel kapott meg minden szükséges rendszerelemet a teljes tető-héjaláshoz.

Az elkészült épület mindenki megelégedésére gyönyörű lett és minden résztvevőt nem is tudott felsorolni a polgármester asszony, de az mindenképpen látszott, hogy osztatlan örömmel és hálával üzenték meg minden távollévőnek is, mennyire köszönik a munkát a segítséget.

A Szövetség által „delegált” résztvevők, akinek a köszönet mindenképpen kijár:
dr. Kakasy László, az ÉMSZ elnöke
Sándor Mátyás, az ÉMSZ elnökhelyettese
Kovács Sándor, az ÉMSZ vezetőségének tagja,
Matejkó József, az ÉMSZ volt vezetőségi tagja
Tuli Szilárd, az ÉMSZ vezetőségének tagja,
Filus Róbert, az ÉMSZ vezetőségének tagja,
Nagy József az ÉMSZ vezetőségének tagja,
Csordás István
Ignácz György,
Baranyai József
Kajdi Mihály
Garaguly Sándor
Gyenge Zoltán
Palásti Sándor
Tóth Bálint
Bók Péter
Kovásznai Norbert
Tuli Kristóf

Költő Miklós (Tabajd – akinek a szállást köszönheti a tetőfedő brigád)

További információk: www.emsz.huwww.bramac.hu


Nyomtatás  

Ajánlott cikkeink