Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

TÖRTÉNET ÉS KÜLDETÉS

Várépítő pályázat – az építőipar egyetlen jótékonysági összefogása

Minden apró segítség lehetőség, hogy megújuljon egy intézmény!

A Build-Communication Kft. Várépítő pályázat néven a 2010-2011. évben első alkalommal írta ki pályázatát gyermekintézmények és műemlékek számára, amely azzal a céllal jött létre, hogy integrálja az építőipari cégek felajánlásait, emellett összefogja és szervezze a felajánlott termékek pályázati úton történő kiosztását.

A több mint másfél évtizede működő pályázat felajánlói építőanyaggyártó cégek, az összegyűlt anyagokról pedig egy független, a kezdetektől szinte változatlan felállásban működő, neves közéleti személyiségekből álló zsűri dönt.

A válság előtt – a Jövővár néven működő pályázat esetén – évente több mint nettó 60 millió forint értékű építőanyagról került felajánlásra. A 2010. után, az újraélesztett pályázaton felajánlott évi nettó 12-16 millió forintnyi építőanyagra még talán sokkal nagyobb szükség van, mint eddig.

Mi az a Várépítő pályázat?

A Várépítő jelenleg az egyetlen pályázat, ahol a nehéz helyzetben lévő gyermekintézmények – óvodák, iskolák, gyógyintézmények – beruházásaikhoz építőanyagot igényelhetnek, és gyakorlatilag jelenleg az egyetlen, műemlékek számára elérhető ilyen jellegű pályázat.

Az építőanyaggyártók építőanyagokkal, szolgáltatással, ill. a kivitelezésre és fuvarra fordítható pénzösszeggel támogathatják az igényléseket benyújtó intézményeket és műemlékeket.

Közhely, de minden évben nehéz dolga van a zsűrinek, hiszen szinte nincs olyan pályázó, aki ne szorulna rá a felajánlásokra.

Jó hír viszont, hogy a felajánló cégek száma évek óta nő, és a felajánlott építőanyagok köre is bővül, változik.

Az elmúlt évek mérlege:

DÁTUM CÉGEK FELAJÁNLOTT TERMÉKEK ÉRTÉKE MŰEMLÉKI PÁLYÁZÓK GYERMEKINTÉZMÉNYI PÁLYÁZÓK NYERTESEK SZÁMA
2011 9 14,0 M Ft 8 35 15
2012 14 14,2 M Ft 15 197 32
2013-2014 20 16,2 M Ft 11 247 30
2015 13 12,4 M Ft 7 42 18
2016 13 12,5 M Ft 4 22 14
2017 13 16,0 M Ft 3 34 16
2018 19 16,0 M Ft 3 33 21


Országos jelentőségű intézményektől az aprócska falusi óvoda tetőfelújításáig

Büszkék vagyunk arra, hogy a 2010-ben újjáélesztett pályázaton több olyan országos jelentőségű intézménynek nyújthattunk támogatást, mint a Nyíregyházi Down Egyesület, vagy a Budapesti Korai Fejlesztő központ. Számos szép műemlék újulhatott meg, vagy csak vált használhatóbbá a benne tanulók számára,  mint az Alcsúti műemlék épületben működő Általános Iskola.

De fontosnak tartjuk az olyan apró vidéki intézmények megújulását is, amelyek talán Budapesttől „láthatatlan távolságban” vannak, a helyieknek mégis nélkülözhetetlenek.

Podmaniczky-díjat kapott a Várépítő pályázat

A Várépítő pályázat magánpályázat, amelynek munkáját a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) 2012-ben a Podmaniczky-díjjal ismerte el. A díjat évente az épített és természeti környezet megóvásáért végzett munkájukért magánszemélyek és közösségek vehetik át.

A Várépítő pályázat védnökei:

·        a Magyar Téglás Szövetség (Matész)
·        az Épületszigetelők Tetőfedők és Bádogosok Országos Szövetsége (ÉMSZ),
·        a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra)
·        a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ),

Emellett természetesen számos médiaorgánum ajánlotta fel felületeit, amely segítsége számunkra nélkülözhetetlen ahhoz, hogy sokan értesülhessenek a lehetőségről.

Kik vagyunk és miért csináljuk?

A Build-Communication Kft. építőipari marketingre szakosodott tanácsadó cég, full service reklámügynökség, amely 2003 óta számos építőipari cég, szervezet, egyesület, szövetség számára nyújt marketingkommunikációs szaktanácsadást a PR tevékenységtől a klasszikus és integrált reklámkampányokig.

Munkánk során számtalanszor találkoztunk az építőipari cégek támogatási készségével. A másik oldalról, mint szülők, magunk is nap mint nap találkozunk az oktatás, főleg a kisebb gyermekintézmények forráshiányával. A Várépítő pályázatot azzal a szándékkal hívtuk életre, hogy a két fél egymásra találhasson.

Az intézmények fenntartásában beállt változások és még számtalan körülmény miatt talán még az elmúlt évtizedeknél is kevesebb forrás jut a gyermekintézmények és a műemlékek  felújítására.

De talán még soha ennyire nagy szükség nem volt azon cégek összefogására, amelyek segíthetnek abban, hogy a felnövekvő nemzedék méltó körülmények között tanulhasson, szórakozhasson, sportolhasson, esetenként gyógyulhasson, és hogy épített örökségünket megőrizhessük az utókor számára!

Minden segítség jól jön!

A cégektől bármekkora összegű felajánlást elfogadunk és a pályázók nevében előre hálásan köszönünk!
Csatlakozzon Ön is mozgalmunkhoz felajánlóként, vagy pályázzon.
Ismerje meg a Várépítő pályázaton való együttműködés feltételeit és a kommunikációs lehetőségeket.
Amennyiben egyiket sem teheti, segítsen nekünk eljutni azokhoz, aki ezt megtehetik, vagy akiknek a felajánlott anyagokra szüksége van.

Köszönjük.
Rajki Diána
a kiíró, a Build-Communication Kft. tulajdonosa

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.