Két műemlék vízszigetelése oldódik meg Dörken anyagokkal

A pályázat 18 felajánlója közé visszatérőként csatlakozott idén a Dörken Kft.. A cég komplett rendszereket kínál a víz elleni védelemre, legyen szó pincéről, tetőről, vagy homlokzatról. A neves zsűri döntése alapján két műemlék utólagos vízszigetelésének megoldásához járul hozzá a Dörken.

A víz/vizesedés elleni védelemben élenjáró Dörken idén ismét úgy döntött, hogy csatlakozik a műemlékek felújításához építőanyaggal hozzájáruló Várépítő mozgalomhoz. A zsűri döntése alapján a Dörken nettó 500.000 forint értékű dombornyomott lemezei egy fővárosi és egy falusi műemlék állapotának javítását fogják szolgálni.


A neves zsűri döntése alapján két műemlék vízszigetelésének megoldásához járul hozzá a Dörken.

A budapesti, Papnövelde utcai Hild József tervezte műemléki listán szereplő Ráth-ház 1972 évi felújítása óta megérett egy újabb renoválásra. A környék átalakulása, és az ennek részeként sorra megújuló házak között ez az épület is megérdemli az új arculatot és modern műszaki megoldásokat. A teljes felújítás folyamatában a Dörken a Várépítő pályázaton keresztül a lábazati szigetelés megoldáshoz járul hozzá.

A másik pályázó a nagykölkedi Műemlék Lakóház. A magánszemély tulajdonosok, akik az épületet nem csupán saját céljokra, hanem gyerekek táboroztatására is használják, már harmadik alkalommal kerültek a nyertesek közét.

Akár tetőre, akár homlokzatra szükséges fólia, az összes Dörken-termékeit innovatív gyártási technológia jellemzi. De a termékpaletta még ennél is tágabb, abban megtalálhatók a pincefalak védelmére szolgáló építési fóliák is. A lég- és párazáró fóliák megakadályozzák, hogy a beltér felől érkező nedvesség a hőszigetelésbe jusson, míg a külső páraáteresztő tetőfóliák gondoskodnak a szerkezet hó, csapóeső elleni védelméről. Ha pedig vízszigetelésről van szó, a dombornyomott lemezek alkalmasak a szerelőbeton kiváltására, valamint az átlapolások, csatlakozások tömítésével talajpára elleni szigetelésként is funkcionálnak. A drénlemezek garantálják a megbízható, hosszú távú vízelvezetést: a lemezekre gyárilag kasírozott geotextília megakadályozza a szivárgótest eltömődését.


Nyomtatás  

Ajánlott cikkeink