previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Utolsó Várépítő – utolsó magazin: megjelent!

Mert az összefogásnak mindig volt ereje, és remélhetőleg a Várépítő nélkül is lesz. A 2022-es Magazin őszi számában bemutatunk néhányat a legutóbb elkészültek közül és néhány szép történetet is megosztunk inspirációul a jövőre. Vannak olyan munkálatok, amelyek, mint általában, idén is rekordgyorsasággal, a nyár folyamán elkészültek: példás szülői összefogás Hernádon, megvalósulási gyorstalpaló, a Várépítő közönségdíjának kronológiája, Nemesvámos története a kitartásról… Így búcsúzunk.

A halmaji csoda

Halmaj község intézetének nem mindennapi küldetése a Várépítő életében is nagyon kedves történet. A halmaji óvodapedagógusok fáradhatatlan munkájának elismerése, hogy idén kiemelkedően magas összegű támogatással tehették kényelmesebbé és szebbé a speciális helyzetű gyermekek második otthonát.

BMI Villas - Vízszigetelési tanácsok lapostetős épületekhez

Országszerte számtalan iskola, óvoda tetője is több tízévet megélt, technológiájuk gyakran elavult vagy elöregedett. Ezek felújítása nem várhat tovább. Ehhez kínál korszerű anyagokat a BMI Villas.

TETŐCSERÉPPEL ÉS TUDÁSSAL IS SEGÍT A TERRÁN

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. számára a kezdetektől kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, segítségnyújtás, idén pedig már 5. éve van jelen a Várépítő pályázat mecénásai között. A következő rövid összeállításban a cég gyakorlati tanácsokkal segíti a felújítás előtt állókat.

Az utolsó Várépítő: megszűnik az építőanyag-ipar legrégebbi jótékonysági összefogása

Budaörs, 2022. június 9. - 23 évig gyűjtötte építőipari cégek, szakszövetségek és médiacsatornák felajánlásait az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, az idei eredményhirdetés után megszűnő Várépítő pályázat. A gyermekintézmények és műemlékek építési és felújítási munkáihoz termék- és anyagi támogatásokat gyűjtő kezdeményezés utolsó évében 16 támogatottnak jutott a több mint 17 millió forint felajánlásból. Idén is voltak meglepetések.

BMI Bramac - Bevezetés tetőkivezetéshez

Felújítás előtt sokszor tájékozódunk különböző katalógusokból, ahonnan nemcsak inspirációt gyűjthetünk, hanem a tetőfelújítással kapcsolatos szakmaibb ismeretekre is szert tehetünk. Ez akkor is hasznos, ha a Várépítő pályázaton indulva kell ajánlatot, vagy tanácsot kérni szakemberekről. Érdemes tehát megismerkedni a különböző tartozékelemekkel és jelentőségükkel a tetőáttörések kapcsán is.

Miért jó a Várépítő pályázat – a felajánlók szemszögéből

Vannak olyan cégek, akik évtizedek óta ajánlják fel termékeiket a Várépítő pályázaton és mindig vannak új csatlakozók is. Megkérdeztük partnereinket, miért tartják jónak a pályázatot vagy az azon való felajánlói részvételt.

Ritka adomány a pécsi „oázisban”

A Heim Pál Kórház rendszeres támogatása mellett a Colt évente 800 000 forint beépítési munkálatokra felhasználható készpénzzel segíti a Várépítő pályázóit, ám a cég saját termékeiből is szívesen adományoz. 2021-ben volt is intézmény amely speciális Colt tetőbevilágítókat igényelt, mégpedig a pécsi Sztárai Mihály Óvoda és Általnos Iskola. Mint az látható, kétség sem fér hozzá, hogy ismét jó helyre ért el a Várépítő Pályázat és a Colt közös segítségnyújtása.

Elkészültek az első „Várak” 2021-ben

Bár a Várépítő hatályos szabályrendszere szerint másfél év áll rendelkezésre a projektek megvalósítására, akadnak olyan intézmények a 2021. évi nyertesek közül, akik már megújult környezetben köszönthetik az Új Esztendőt.

Tekintsétek meg mely projektek készültek el felújításaikkal az idei nyertesek közül. 

Image

Közösségi oldalaink

Várépítő pályázat – az építőipar egyetlen jótékonysági összefogása

Minden apró segítség lehetőség, hogy megújuljon egy intézmény!

A Build-Communication Kft. Várépítő pályázat néven 2010-ben első alkalommal írta ki pályázatát gyermekintézmények és műemlékek számára, amely azzal a céllal jött létre, hogy integrálja az építőipari cégek felajánlásait, emellett összefogja és szervezze a felajánlott termékek pályázati úton történő kiosztását.

 

Adatkezelés - Várépítő pályázat (varepitopalyazat.hu)

Jelen oldal tulajdonosa és üzemeltetője a Build-Communication Kft. 

(Budaörs Office Park, Budaörs 2040, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6, adószám: 14598681-2-13, cgszám: 13-09-125525)
Ismerkedjen meg adatkezeléssel kapcsolatos szabályainkkal.
A Várépítő pályázatra történő jelentkezéssel kapcsolatos speciális adatkezelési szabályok a pályázat benyújtását szolgáló pályázati űrlapon olvashatók.