Utolsó Várépítő – utolsó magazin: megjelent!

Mert az összefogásnak mindig volt ereje, és remélhetőleg a Várépítő nélkül is lesz. A 2022-es Magazin őszi számában bemutatunk néhányat a legutóbb elkészültek közül és néhány szép történetet is megosztunk inspirációul a jövőre. Vannak olyan munkálatok, amelyek, mint általában, idén is rekordgyorsasággal, a nyár folyamán elkészültek: példás szülői összefogás Hernádon, megvalósulási gyorstalpaló, a Várépítő közönségdíjának kronológiája, Nemesvámos története a kitartásról… Így búcsúzunk.

A 2022-es Magazin őszi számában bemutatunk néhányat a legutóbb elkészültek közül és néhány szép történetet is megosztunk inspirációul a jövőre. Vannak olyan munkálatok, amelyek, mint általában, idén is rekordgyorsasággal, a nyár folyamán elkészültek: példás szülői összefogás Hernádon, megvalósulási gyorstalpaló, a Várépítő közönségdíjának kronológiája, Nemesvámos története a kitartásról… Így búcsúzunk.

A gyermekintézmények és műemlékek beruházásaihoz építőanyagot gyűjtő Várépítő pályázathoz 19 építőipari vállalat, médiacsatorna, és szervezet csatlakozott.  A 23 év után megszűnő, az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogásának éppen az volt a legfőbb erénye, hogy olyan főleg kisebb felújításokhoz lehetett építőanyaghoz és a kivitelezéshez szükséges pénzhez jutni, amire korábban sem, de főleg az elmúlt évtizedben nem lehetett támogatást kapni.

600x327_hirek_utolsovarepito.png

Idén több olyan gyermekintézmény felújításának lehettünk tanúi, amelyek rekordgyorsasággal, már a szeptember elsejei iskolakezdésre elkészültek, hogy a diákok, csöppségek, és fáradhatatlan nevelőik megújult környezetben indíthassák az idei tanévet.

Néhány téma a tartalomból.

2018, 2019, 2022. Ezekben az években lehettünk részese a veszprémi Fehérlófia Waldorf Egyesület nem mindennapi küldetésének. Hosszútávú tervük a nemesvámosi gyermekintézmények egy fejlett, szép, és otthonos komplexumba való költöztetése. Az elmúlt több mint húsz év alatt ritkán találkoztunk ilyen nagy volumenű beruházás terveivel, amelyet éves során terveznek megvalósítani, kitartó összefogással. Az eredményt alaprajzon mutatjuk!

 feherlofia_alaprajz_utemek.png

Ahogy sok intézményben, Hernádon is sok megoldandó feladat. Az általános iskola udvarszépítő projektjének főszereplői a szülők voltak. Az összefogás és az elnyert Leier udvarburkolat eredménye, hogy a tanulók idén már a csapadékosabb napokon is biztonságosan tölthetik szüneteiket.

Hernad_iskola_6.jpg

Persze a folyamat vége is fontos, azaz hogy minden eredményes pályázó sikeresen lezárja az együttműködést.

Melyik dokumentumot hova kell küldeni? Mi történik, ha valami nem készül el időben? Ehhez foglaltunk össze hasznos információkat gyorstalpalónkban, hiszen minden út a Buildhez vezet (vissza).

itt: https://varepitopalyazat.hu/magazin

 


Nyomtatás  

Ajánlott cikkeink