A halmaji csoda

Halmaj község intézetének nem mindennapi küldetése a Várépítő életében is nagyon kedves történet. A halmaji óvodapedagógusok fáradhatatlan munkájának elismerése, hogy idén kiemelkedően magas összegű támogatással tehették kényelmesebbé és szebbé a speciális helyzetű gyermekek második otthonát.

A Miskolctól mintegy 25 kilométerre lévő Halmaji Kastély Óvoda és Konyha küldetése, hogy a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek közül a sajátos nevelési igényű- és beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő kisgyermek szellemi és testi fejlődését elősegítsék, megteremtve egy olyan helyet, ahova mindenki örömmel jár.

A 110 csöppséget gondozó intézmény elsődleges célja két 28 fős csoportszoba fa padlózatának cseréje volt, amely az évek használata során igencsak elhasználódott: látványosan megkopott, megrepedezett. Erre a célra ítélte meg a zsűri a Murexin 608 670 forintnyi alapanyag támogatását, valamint 250 000 Ft értékben a Colt kivitelezési hozzájárulását. Utóbbit az intézmény egybehangzó döntése által oly módon használtak fel, hogy jelentős részéből lehetőségük nyíljon egy teljes 28 fős csoport öltözőszekrényeinek kicserélésére.

6._másik_terem_lakkozása.jpg

Idei nyertesünknek, a Halmaji Kastély Óvoda és Konyhának szívügyük segíteni másokon – a környékbeli családok szívesen viszik oda gyermekeiket. Ezért szívesen segítettünk mi is, illetve az iBuild és a Proidea  építési projekt- és cégadatbázis, hírszolgáltatás tulajdonosai. A Jövőkuckó támogatás a megálmodott felújításra szabadon felhasználható, így ez az óvodapedagógusok fáradhatatlan munkájának könnyítését célozta meg, így az igazán rendhagyó módon, de jó helyre került. Lecserélték a nehéz, vaslábú fektetőágyaikat: a kicsik számára 30 darab korszerű, műanyag ágy érkezett, illetve szúnyoghálóval szerelték fel az épület nagy részét.

10._szekrény_2.jpg

 

A halmaji óvoda 2011 óta most esett át először bárminemű felújításon. Büszkék vagyunk rá, hogy olyan intézménynek segíthettünk, amely már évtizedek óta elkötelezetten segít másokon.

Bővebben itt: https://varepitopalyazat.hu/magazin

 


Nyomtatás  

Ajánlott cikkeink