Társadalmi tetőfedés ÉMSZ-es módra

Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége idén már hatodik alkalommal elvállalta egy Várépítő pályázaton tetőcserepet nyert gyermekintézmény tetőjének cserepezését társadalmi munkában. A kétszeresen is szerencsés nyertes idén a szegedi Béke Telepi Óvoda, amelynek tetejére október utolsó hétvégéjén került fel az új Bramac tetőcserép.

A Várépítő pályázat eddigi másfél évtizedének tapasztalata azt mutatja, hogy sok forráshiánnyal küzdő intézmény számára nehézséget jelent a kivitelezéshez szükséges pénzösszeg előteremtése. A pályázóknak emiatt kell nyilatkozni a szükséges önerő meglétéről – hiába nyer egy intézmény akár milliós nagyságrendben cserepet, az bizony nem mászik fel a tetőre, ingyen legalábbis nem, sőt a fuvarozásra és az el nem nyert termékek megvásárlására is szükséges az önerő.

Munkában az ország legjobb tetőfedői

 

A Szegedi Béke Telepi Óvoda a város északi részén, kertvárosi környezetben található, és két csoportnak ad otthont. 2016-ban sikerült megvalósítani a homlokzati nyílászáró cseréjét, azonban további problémát jelentett az épület elavult síkpala tetője is, amely több helyen beázott. Idén a Várépítő pályázaton megnyert 605 670 Ft értékű Bramac tetőcserepekkel már ez is megvalósulhatott, megelőzve a beázásokat és az épület ebből következő állagromlását.

A gyönyörű őszi időben gyorsan haladt a munka

 

Ezért nagy segítség az ÉMSZ felajánlása, amelynek tagjai immáron hatodik éve társadalmi munkában elvégzik az egyik nyertes tető felújítását, nemcsak jelentős költségektől megkímélve az intézményeket, hanem azt is biztosítva, hogy a cserepek szakszerűen kerüljenek fel a tetőszerkezetre.

ilyen volt a szegedi Béke Telepi Óvoda…   

..és ilyen lett!

 

Az pedig már csak a hab a tortán, hogy ha az ország legjobb tetőfedői végzik a munkát, biztosak lehetünk benne, hogy sok-sok éven át problémamentesen fog szolgálni!

www.emsz.hu

www.bramac.hu


Nyomtatás  

Ajánlott cikkeink